Cum sa iti modifici pozele in stilul aesthetic care este acum la moda pe instagram

Nu stiu ce denumire are, cred ca aesthetic sau cottage core, am ramas in urma cu trendurile. De fapt nici nu stiu daca este un stil anume, dar am observat ca majoritatea influenkeritelor din afara au pozele in stilul asta. Este genul de poze care par super naturale, fara nici un efect, direct din telefon, eventual iphone, pretentioase ca si cum doar oamenii burgezi le fac. Dar totusi, ochiul meu soim detecteaza un pattern in aceste poze, fie zoom-ul exagerat, fie contrastul doar pe alb.

Nu stiu daca sunt niste filtre anume sau poate asa scoate iphonul pozele. Dar am incercat ochiometric sa imi editez cateva poze sa vad ce iese.

Bluza pare de matase dar de fapt este de in. La asta ma refeream cand ziceam de constrast doar pe alb.

M-am jucat in Lightroom si Snapspeed. Voi pune screenshot uri cu ce setari am pus. In Lightroom am salvat ca un preset pentru a-l avea si pe viitor.

La culori nu am modificat mare lucru, depinde de ce este in cadru, puteti face orice dar cat mai putin posibil ca poza sa para naturala.

Apoi am trecut la snapspeed. Am ales doar contrast tonal si de acolo am selectat sa modific intensitatea pentru tonurile deschise spre 100, iar pentru tonurile medii si inchise contrastul a ramas la zero.

Cam atat, cu cat mai putine modificari cu atât mai bine. Eventual sa fie doar editul in snapspeed si atat. Repet, nu am vazut nincaieri un preset sau edit care sa fie mentionat pentru stilul asta de poze. Poate e doar camera de la iphone, dar cum eu am android nu cunosc. Pentru alte intrebari despre lightroom etc, ma gasiti pe instagram cu numele crengux.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s