Impresii despre MASINA DE TOCAT TEFAL HV8 Plus NE685838

Bună ziua prieteni de pe blog! În ultimul timp nu prea am mai scris aici pentru că am stat mai mult in bucătărie, iar acolo nu prea ajunge semnalul de la wifi. De fapt ajunge dar zic și eu așa, decât să zic că nu pot să stau cu laptopul în bucătărie pentru că se mai murdărește, se udă. Oricum, am stat in bucătărie și am făcut tot felul de mâncăruri folosind MASINA DE TOCAT DE LA TEFAL HV8 Plus NE685838.

În primul rând, să vă fac cunoștință cu ea. Este o mașină de dimensiuni medii, nu ocupă mult spațiu, fiind ușor de integrat în peisajul bucătăriei. Vine la pachet cu mai multe piese, expuse în imaginile de mai jos, fiecare având o funcție diferită. Putem grupa piesele după scopul acestora în piese pentru tocat carne și făcut carnați, pentru mărunțit și feliat legume și pentru făcut sos de roșii și piure de fructe. Mie mi-a luat mai puțin de 3 minute să montez piesele urmând cărticica cu instrucțiuni.

8.JPG

1.JPG

  • Tocarea cărnii

Pentru a toca carne am montat piesa principală de metal, punând în interiorul acesteia una dintre cele 3 site de metal. În capătul de sus se pune tava, facând mai ușoară adăugarea cărnii pentru tocat. Pentru a face cârnați, se folosește un accesoriu special  pentru asta. Mașina poate toca orice tip de carne, eu folosind-o inclusiv pentru a toca carne de vită pe care am folosit-o mai apoi la sarmale. Îmi place la această mașină că este rapidă, nici nu apucam să pun carnea că deja ieșea tocată, astfel că în 15 minute am terminat de tocat tot ce aveam nevoie. Țin minte că la o mașină de tocat clasică mă dureau mâinile la cât de mult învârteam, îmi lua mult timp,  dar aici nu e cazul, doar apăs pe buton și gata, iese carnea tocată. Timpul pe care îl pierdeam făcând sarmale s-a redus, acum sarmalele fiind gata mult mai repede.

3.JPG

2.JPG4.jpg

9.JPG

Îmi pare rău că nu pot pune aici și mirosul care se simțea, dar mă bazez pe imaginația voastră.

  • Mărunțirea și felierea legumelor

Recunosc că am fost surprinsă când am aflat că această mașină are și alte funcții pe lângă tocatul cărnii. Se pot rade și felia legume, folosind unul dintre cei 5 cillindri incluși în pachet. Accesoriile se pun în suportul de plastic, care este echivalent suportului de metal pentru tocat carne. Legumele introduse trebuie nu trebuie să depășească un anumit diametru astfel încât să poată fi introduse în mașină, în caz contrar acestea trebuie tăiate pentru a se potrivi. Eu am feliat fără probleme un castravete destul de gros, de mărimea celor din imaginea de mai jos.

7.JPG

5.JPG

  • Sos de roșii și piure de fructe

Această funcție este una folositoare pentru dățile în care vrei să ai ketchup proaspăt sau coulis, aka piure de fructe. Am obținut cu ajutorul acestei mașini un sos de roșii atât de bun încât nu cred că voi mai cumpăra prea curând ketchup din magazin. Și abia aștept să vină primăvara pentru a face coulis de căpșuni, pe care îl voi pune pe prăjituri, deja am câteva idei și sper să îmi iasă.

6.JPG

Până acum am folosit această mașină de tocat fără probleme, chiar îmi pare rău că nu am avut mai din timp un astfel de aparat și că m-am chinuit cu mașina de tocat clasică. Sper că v-a fost de folos părerea mea despre această mașină iar dacă aveți întrebări legate despre acest produs, le puteți lăsa în comentarii și vă voi răspunde cu cea mai mare plăcere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s